Κύκλος ΑΟ3 - «Η Θεραπευτική Παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά A. Jean Ayres - ASI©»

Ημερομηνία Έναρξης
Ημερομηνία Λήξης
Τιμή
Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019
Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2019
Εγγραφές μέχρι
Χώρος
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΠΑΙΔ.Ι.)
Αθήνα/Αγ. Στέφανος (Παιδιατρικό Ινστιτούτο - Χελμού 35 Αγ. Στέφανος 14565)
ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ (ΠΑΙΔ.Ι.)
Δεν δεχόμαστε πλέον εγγραφές.
1.000,00€

Τι περιλαμβάνει το σεμινάριο:
Βασισμένο στο ερευνητικό και κλινικό έργο της A. Jean Ayres, Ph. D, OTR, και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Έλληνα θεραπευτή, η Θεραπευτική Παρέμβαση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά A. Jean Ayres - ASI© είναι ένα εντατικό σεμινάριο το οποίο περιλαμβάνει την άμεση εφαρμογή θεραπείας σε παιδιά ή ενήλικες σε έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο αισθητηριακής ολοκλήρωσης. Οι συμμετέχοντες θα υλοποιήσουν γραπτά προγράμματα θεραπείας βασιζόμενοι σε αξιολόγηση και στοχοθεσία, και θα σχεδιάσουν θεραπεία με δραστηριότητες και εξοπλισμό. Έμφαση θα δοθεί στη θεραπευτική σχέση με τον ασθενή, στην κλινική συλλογιστική, στην εκτέλεση θεραπευτικών ιδεών, στη συνεργατικότητα και στην ενεργή συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν συνεχή εποπτεία από ειδικευμένους θεραπευτές. Βασικό στοιχείο θα αποτελέσουν επίσης τα επιπλέον εργαστήρια, οι κλινικές ερωτήσεις και η ανοικτή συζήτηση.

Ποιοι είναι οι εκπαιδευτικοί στόχοι του σεμιναρίου:
Ο στόχος του Παιδιατρικού Ινστιτούτου – ως ο πρώτος φορέας εκπαίδευσης στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση Ayres© στην Ελλάδα από το 1997 – είναι η πιο άρτια, ηθική και υπεύθυνη εκπαίδευση θεραπευτών στη μέθοδο. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να:

  • Εφαρμόσουν τη θεωρία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης στην κλινική πράξη
  • Συνδυάσουν τα ευρήματα των αξιολογήσεων με κλινική συλλογιστική και προγραμματισμό θεραπείας
  • Κάνουν επιλογή των κατάλληλων δραστηριοτήτων, του εξοπλισμού και του χώρου ανάλογα με τον τύπο αισθητηριακής δυσλειτουργίας, καθώς και τον κατάλληλο σχεδιασμό ιδιαίτερων πλάνων θεραπείας και της οργάνωσης θεραπευτικών χώρων σε διαφορετικά περιβάλλοντα
  • Εκτιμήσουν την πορεία της παρέμβασης και προόδου στους ασθενείς τους με τρόπο τεκμηριωμένο
  • Εξηγήσουν με τρόπο κατανοητό σε γονείς και δασκάλους την επίδραση της αισθητηριακής ολοκλήρωσης σε λειτουργική και μη λειτουργική συμπεριφορά
  • Αναγνωρίσουν τη συσχέτιση μεταξύ κλινικών αποτελεσμάτων και λειτουργικών αποτελεσμάτων
  • Αναγνωρίσουν πώς να προκαλούν την έκκληση προσαρμοστικών συμπεριφορών και να τη διαφοροποιούν από τις μη προσαρμοστικές συμπεριφορές
  • Εκτιμήσουν την αξία της διεπιστημονικής αντιμετώπισης

Διάρκεια σεμιναρίου:

Πέντε (5) ημέρες, 9:30-5:00 καθημερινά, με τρία διαλείμματα των 30 λεπτών.

Συνολικές διδακτικές ώρες:
30 ώρες ή 3,00 CEUs (μόρια συνεχούς εκπαίδευσης αναγνωρισμένα από τον Αμερικανικό Σύλλογο Εργοθεραπείας-ΑΟΤΑ). Είμαστε ο μόνος ελληνικός φορέας εκπαίδευσης με αυτήν τη διάκριση.

Απαιτήσεις για την απόκτηση πιστοποιητικού παρακολούθησης ΑΟ3 και συμμετοχής στον κύκλο ΑΟ4 (Ανώτερη Κλινική Συλλογιστική Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης κατά A. Jean Ayres - ASI©):
Δεδομένου ότι οι εκπαιδευόμενοι στην αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι ως επί το πλείστον παιδιατρικοί θεραπευτές, αλλά και θεραπευτές που εργάζονται με άλλες ηλικίες και διαγνώσεις ασθενών, έχουμε την υποχρέωση να έχουμε κριτήρια που να μας αποδεικνύουν το βάθος της κατανόησης της ύλης σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο. Αυτό καθορίζεται με βάση τους κανόνες του Εργαλείου Πιστότητας - Fidelity Measure (https://jdc.jefferson.edu/cgi/viewcontent.cgi?referer=http://scholar.google.gr/&httpsredir=1&article=1020&context=otfp://scholar.google.gr/&httpsredir=1&article=1020&context=otfp) που έχει αναπτυχθεί για να ελέγχει παγκοσμίως αν η εκπαίδευση και εφαρμογή της μεθόδου είναι σύμφωνη με τις αρχές της A. J. Ayres, των νέων δεδομένων στην ανάπτυξη της μεθόδου, αλλά και σύμφωνα με τις αρχές του ΑΟΤΑ. Για την απόκτηση πιστοποιητικού παρακολούθησης ΑΟ3 και για συμμετοχή στον κύκλο ΑΟ4 απαιτούνται τα εξής:

  • Η παρακολούθηση όλων των ημερών καθώς και όλων των ωρών της κάθε ημέρας του σεμιναρίου
  • Η ενεργή συμμετοχή στα εργαστήρια, θεραπευτικές συνεδρίες,  εργασίες, quiz, συζήτηση σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο
  • Η ευπρεπής και ευγενής συμπεριφορά προς τους όλους τους άλλους συμμετέχοντες, ασθενείς, εισηγητές και υποστηρικτικό προσωπικό
  • Βαθμός “PASS” στην τελική εξέταση που αποστέλλεται. Δίνονται τρεις ευκαιρίες για να περάσει επιτυχώς ο εξεταζόμενος. Η τελική εξέταση αποτελείται από 4 μέρη μεταξύ των οποίων και βιντεοσκοπημένη θεραπευτική συνεδρία του κάθε εκπαιδευόμενου με δικό του ασθενή. Σε κάθε προσπάθεια δίνεται ανατροφοδότηση γραπτά και προφορικά από τους εκπαιδευτές.

Στόχος μας είναι η επιτυχία του εξεταζόμενου αλλά -ταυτόχρονα- η κατανόηση της διαδικασίας σχεδιασμού και εφαρμογής της θεραπείας  αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

Σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει τα παραπάνω κριτήρια ο συμμετέχων χρειάζεται να επαναλάβει το ΑΟ3 με έκπτωση διδάκτρων 50%.

Προϋπόθεση:
ΑΟ2

Ποιοι μπορούν να το παρακολουθήσουν:
Η εκπαίδευση στην αισθητηριακή ολοκλήρωση είναι κυρίως για εργοθεραπευτές. Άλλες ειδικότητες που μπορούν να παρακολουθήσουν είναι: Ψυχίατροι, παιδοψυχίατροι, παιδονευρολόγοι, παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, νευροψυχολόγοι, και γυμναστές ειδικής αγωγής.  Πρέπει να υπογραμμιστεί πως το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο για επαγγελματίες υγείας που έχουν διδαχτεί τυπική και μη τυπική παιδιατρική ανάπτυξη σε τομείς, κίνησης, αντίληψης, αντανακλαστικών, συμπεριφοράς, και επικοινωνίας, και έχουν κλινική πείρα (κατόπιν απόκτησης πτυχίου) το λιγότερο 2 ετών. Οι επί πτυχίω ή τελειόφοιτοι επαγγελματίες υγείας δε γίνονται δεκτοί σε αυτόν τον κύκλο.

Επίπεδο Δυσκολίας:
Μέτριο προς Δύσκολο.

Χώρος:
Αίθουσα σεμιναρίων, Παιδιατρικό Ινστιτούτο, Χελμού 35 και Ειρήνης, Άγιος Στέφανος Αττικής, Ελλάδα (εκτός αν ανακοινωθεί άλλος χώρος).

Αριθμός Ατόμων:
18. Οι αιτούντες γίνονται δεκτοί μόνο κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησης και εξόφλησης των διδάκτρων. Για λεπτομέρειες παρακαλούμε δείτε τις Εγγραφές παρακάτω.

Εγγραφές και Δίδακτρα:
Για εγγραφές, προκαταβολή και εξόφληση διδάκτρων επισκεφτείτε το  https://www.pedin.gr/gia-eidikous/seminars-el και κάντε κλικ στην Εγγραφή. Τα σεμινάρια του Παιδιατρικού Ινστιτούτου εξαιρούνται ΦΠΑ.

Πληροφορίες:
Για οποιαδήποτε απορία είμαστε στη διάθεση σας:
α) τηλεφωνικά στο  (210) 8142 218, Δε-Πα: 8:30-20:30 και Σα: 9:00-15:00
β) με τηλεφωνικό μήνυμα  στον τηλεφωνητή μας, ή
γ) με γραπτό μήνυμα στην ιστοσελίδα μας

Πρόγραμμα:
Αποστέλλεται κατόπιν εγγραφής και οικονομικής εξόφλησης.

Εισηγήτρια:
Η Ελίζα Μάγκλαρη, MS, L/OTR, BCP είναι παιδιατρική εργοθεραπεύτρια με πολυετή καριέρα (από το 1985). Είναι αριστούχος των ΤΕΙ Αθηνών, υπότροφος του Ιδρύματος «Α. Ωνάσης» και κάτοχος του Bachelor’s of Science στην Εργοθεραπεία και του Advanced Master’s of Science στην παιδιατρική και σχολική εργοθεραπεία από το SUNY at Buffalo, ΗΠΑ. Έχει πιστοποιημένη ειδίκευση στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία από τον Σύλλογο Εργοθεραπείας των ΗΠΑ. Άλλες ειδικεύσεις περιλαμβάνουν: SBOT (σχολική εργοθεραπεία), SIPT (Sensory Integration and Praxis Test)(1989), Νευροεξελικτική Αγωγή-Bobath για παιδιά (1988) και βρέφη (1992), Κρανιοϊερή Θεραπεία (Ι, ΙΙ και ΙΙΙ) και Μυοπεριτονιακή Λύση, SOS Feeding, κ.α., ενώ σε εξέλιξη είναι η πιστοποίηση της ως NDT OT Tutor.

Επιτέλεσε αναπληρωματική καθηγήτρια στο Touro College, NY σε θέματα κινησιολογίας, νευρολογίας, παιδιατρικής, και μεθόδων αποκατάστασης, ενώ από το 2013 αποτελεί διδακτικό μέλος του Metropolitan College Αθηνών. Είναι κλινική επόπτρια και σύμβουλος πτυχιακών εργασιών. Η παιδιατρική κλινική της πείρα είναι εκτενής και περιλαμβάνει από πρόωρα και νεογνά έως εφήβους σε νοσοκομεία, σχολεία και παιδικούς σταθμούς, κοινοτικά πλαίσια και ιδιωτικές κλινικές στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα. Παρουσιάζει σεμινάρια και ομιλίες για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα, Κύπρο και στο εξωτερικό από το 1992 μεταξύ των οποίων και την εκπαιδευτική σειρά της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.

Εκπαιδεύτηκε ως εισηγήτρια της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης από τον οργανισμό Sensory Integration International, της A. Jean Ayres. Έχει εκτενώς μεταφράσει στα ελληνικά τη νευροβιολογική βάση και θεραπεία της αισθητηριακής ολοκλήρωσης, της Κρανιοϊερής Θεραπείας Upledger, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό εγχειριδίων για άλλες θεραπευτικές προσεγγίσεις, ΄’όπως το MORE, Therapeutic Listening, Sensory Defensiveness-Wilbarger Therapressure Protocol, Neurodevelopmental Treatment, κ.α. Έχει εκπονήσει τρεις πτυχιακές εργασίες, συμμετάσχει στην  επαναστάθμιση του αξιολογικού εργαλείου BAFPE, και είναι συγγραφέας άρθρων και κεφαλαίων βιβλίων στην παιδιατρική αποκατάσταση και αισθητηριακή ολοκλήρωση.

Η κ. Μάγκλαρη είναι πρόεδρος του οργανισμού Sensory Integration Greece, επιστημονική σύμβουλος της Αναπτυξιακής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», της κλινικής «ΔΕΠΥ» του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και υποψήφια διδακτορικού διπλώματος. Είναι συνεργάτης των: Patti Oetter, Steven Cool, Eileen Richter, Sheila Frick, Patricia και Julia Wilbarger, Tracy Stackhouse, Renee Okoye, Vardit Kindler, Kay Toomey, Erin Ross, Cigdem Ergul, Scott Fox, κ.α.

Μετά από 20 χρόνια παραμονής στις ΗΠΑ, ιδιωτεύει από το 2005 στην Αθήνα μέσω του Παιδιατρικού Ινστιτούτου, στον Άγιο Στέφανο Αττικής. Εκτός από τις χιλιάδες θεραπευτών που έχει εκπαιδεύσει η κ. Μάγκλαρη και η ομάδα της, έχουν εκπαιδευτεί -κατόπιν πρόσκλησης- θεραπευτές των εξής οργανισμών: α) ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών, Χανίων, Θεσσαλονίκης, Βόλου και Αγρινίου, β) Υπουργείου Υγείας Κύπρου-Τμήμα Εργοθεραπείας στην Ψυχιατρική Αποκατάσταση, και γ) Ίδρυμα «Ηλιαχτίδα» Κύπρου, μεταξύ άλλων.

Το Νοέμβριο του 2018 η κ. Μάγκλαρη οργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης με Έλληνες και ξένους εισηγητές, στην Αθήνα.

Συνεργάτες Εκπαιδευτές:
Patti Oetter, Steven Cool, Renee Okoye

Location Map