Το Παιδιατρικό Ινστιτούτο (ΠΑΙΔ.Ι.) είναι ένα ιδιωτικό κέντρο που ιδρύθηκε το 2005 από την παιδιατρική εργοθεραπεύτρια Ελίζα Μάγκλαρη. Ο στόχος του ΠΑΙΔ.Ι. είναι η παροχή υπηρεσιών εργοθεραπείας, λογοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κινητικής αγωγής, ειδικής διαπαιδαγώγησης, κοινωνικοποίησης και ψυχολογικής στήριξης σε παιδιά ηλικίας 0-18 ετών, η ψυχολογική στήριξη και η εκπαίδευση γονέων, καθώς και η εκπαίδευση επαγγελματιών σε τομείς υγείας και αποκατάστασης.

Το ΠΑΙΔ.Ι. έχει σαν πρότυπο λειτουργίας αντίστοιχα παιδιατρικά κέντρα των ΗΠΑ όπου υπερέχει η ποιότητα των υπηρεσιών μέσα σε ένα άρτια εξοπλισμένο χώρο και σε ένα φιλικό και εξυπηρετικό περιβάλλον.

Το προσωπικό του ΠΑΙΔ.Ι. έχει επιλεχθεί με βάση τις ίδιες αρχές δηλαδή ανώτατη εκπαίδευση και δυνατή κλινική εμπειρία, άριστη επικοινωνία με γονείς και άλλα μέλη της ομάδας του παιδιού, αλλά κυρίως την ολιστική αντιμετώπιση του παιδιού. Τα μέλη της ομάδας μας είναι πτυχιούχοι ανώτερων και ανώτατων σχολών με ειδίκευση σε διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και με άδεια άσκησης επαγγέλματος στον τομέα τους. Η φιλοσοφία όλων μας είναι πως η σωστή αξιολόγηση και η πολύπλευρη θεραπευτική αντιμετώπιση του κάθε παιδιού επιτυγχάνεται από ομαδική προσπάθεια στην οποία οι γονείς έχουν ενεργό και συνεργατικό ρόλο.

Η ιδρύτρια Ελίζα Μάγκλαρη, MS, L/OTR, BCP είναι παιδιατρική εργοθεραπεύτρια με αναγνώριση παιδιατρικής ειδίκευσης από τον Αμερικανικό Σύλλογο Εργοθεραπευτών. Έχει κλινική πείρα από το 1984 με νεογνά, παιδιά και εφήβους, πολύχρονη διδακτική πείρα σε πανεπιστημιακό επίπεδο και λέκτορας πολλών σεμιναρίων πάνω σε θέματα όπως η αισθητηριακή ολοκλήρωση, η σχολική εργοθεραπεία, η παιδιατρική ανάπτυξη και αποκατάσταση, κ.α. Έχει ειδικεύσεις στην αισθητηριακή ολοκλήρωση (SIPT certified), νευροεξελικτική θεραπεία για νεογνά και παιδιά (NDT trained), στη μυοπεριτονική λύση και κρανιοϊερή θεραπεία, και στη σχολική εργοθεραπεία μεταξύ άλλων. Μετά από 20ετη παραμονή στις ΗΠΑ, επέστρεψε στην Ελλάδα το 2004 όπου συνεχίζει το κλινικό, διδακτικό και εποπτικό έργο της.

Το νέο κέντρο μας, εμβαδού 600 τ.μ, διαθέτει:

  • Άρτια εξοπλισμένο χώρο θεραπείας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης 100 τ.μ. με πρότυπο την κλινική A. Jean Ayres, ΗΠΑ
  • Ιδιαίτερους χώρους για αξιολογήσεις,συμβουλευτική και για ομαδικές ή ατομικές παρεμβάσεις
  • Πλούσιο αξιολογικό και θεραπευτικό υλικό
  • Αίθουσα Διαλέξεων/Σεμιναρίων
  • Ιδιαίτερα διαμορφωμένος εξωτερικός χώρος για τους καλοκαιρινούς μήνες